کد خبر 363565
تاریخ انتشار: ۲۷ آبان ۱۳۹۳ - ۰۹:۴۵

به رغم این که عراقی‌ها تقاضاهای بسیاری را به آمریکایی‌ها برای دریافت سلاح فرستاده‌اند اما آمریکایی‌ها در برآورده کردن نیازهای عراقی‌ها تعلل به خرج داده‌اند و این مسأله سبب شده است تا آنها از ایرانی‌ها کمک بگیرند

به گزارش مشرق، «تصاویری که از ژنرال قاسم سلیمانی در عراق در کنار سربازان و افسرهای عالی‌رتبه عراقی منتشر شده است به خوبی نشان می‌دهد که ایران در آموزش و هدایت نیروهای عراقی در مبارزه با داعش تا چه اندازه نقش دارد. نقشی که سبب شده است ایران در عراق حرف اول را بزند.»

 روزنامه سعودی العرب با انتشار تحلیل فوق نوشت: ایران توانسته است از وضعیت جاری در عراق نهایت استفاده را ببرد، این استفاده اگرچه از روی هوشمندی و ذکاوت ایران به دست آمده اما همه چیز هم به هوشمندی ایرانی‌ها باز نمی‌گردد، اشتباهات بسیاری که آمریکایی‌ها در سیاست‌های خود در عراق مرتکب شده‌اند، سهمی به سزا در موفقیت‌های ایرانی‌ها در عراق داشته است. به اعتقاد بسیاری از تحلیلگران از زمانی که داعش از ماه ژوئن بر بخش‌های مهم از عراق مستولی شد ایرانی‌ها توانستند فرصتی به دست بیاورند که با استفاده از آن فرصت نفوذ خود را در عراق گسترش دهند و بر دستاوردهای خود دائماً بیفزایند.

روزنامه چاپ لندن می‌افزاید: در روزهای گذشته حضور پر رنگ ایران در مبارزه با داعش در خاک عراق بسیار نمایان شده است، به ویژه هم زمان با پیش‌روی‌های ملموس ارتش عراق در برابر داعش که به اعتقاد بسیاری از ناظران با تأثیرگذاری و نفوذ ایرانی‌ها در عراق به دست آمده است. ایرانی‌ها توانسته‌اند با استفاده از نیروهای وفادار به خود و نفوذی که در ارتش عراق داشته‌اند به عراقی‌ها کمک کنند که بر داعش پیروز شوند و تصاویری که از ژنرال قاسم سلیمانی در عراق در کنار سربازان و افسرهای عالی رتبه عراقی منتشر شده است به خوبی نشان می‌دهد که ایران در آموزش و هدایت نیروهای عراقی در مبارزه با داعش تا چه اندازه نقش دارد. نقشی که سبب شده است ایران در عراق حرف اول را بزند و بتواند حرکت و سمت و سوی سیاسی این کشور به ویژه در عرصه بین‌المللی را مطابق با برنامه‌ها و اهداف خود پیش ببرد.

روزنامه سعودی خاطرنشان کرد: این همه پیشرفت در حالی است که در عرصه عراق هیچ اثری، چه سیاسی چه نظامی، از آمریکایی‌ها نمی‌بینیم. اگرچه برای همه روشن است که هر جا آمریکایی‌ها اشتباه می‌کنند، ایرانی‌ها فوراً وارد عمل می‌شوند و ضمن جبران اشتباهات آمریکایی‌ها خلأ موجود را پر می‌کنند. این چیزی است که در حال حاضر در عراق به خوبی می‌توان دید، در سایه نبود حضور مؤثر آمریکا، ایران توانسته است در رأس کشورهای مبارزه با داعش در عراق قرار بگیرد در حالی که در مقایسه حضور آمریکا تا این اندازه پر رنگ نیست.

العرب همچنین نوشت: به رغم این که عراقی‌ها تقاضاهای بسیاری را به آمریکایی‌ها برای دریافت سلاح فرستاده‌اند اما آمریکایی‌ها در برآورده کردن نیازهای عراقی‌ها تعلل به خرج داده‌اند و این مسأله سبب شده است تا آنها از ایرانی‌ها کمک بگیرند. قاسم عطا، رئیس سازمان امنیت ارتش عراق در این باره می‌گوید: «از روز اول از آمریکایی‌ها خواستیم که برای ما نیرو برای آموزش نیروهای عراقی و سلاح بفرستند، اما آمریکایی‌ها توجه نکردند. بهانه آمریکا این بود که باید تا زمانی که دولت جدید عراق بر سر کار بیاید، صبر کنید. ما انتخاب دیگری نداشتیم جز این که به سراغ ایران برویم. ما می‌بایست از خودمان دفاع می‌کردیم.»

روزنامه سعودی خاطرنشان کرد: بسیاری بر این اعتقادند که ملاحظه آمریکا در ارسال سلاح به عراق به این دلیل بوده است که اصرار داشت قبل از هر چیز نوری مالکی از قدرت کنار برود چرا که معتقد بودند در صورتی که او بر سر کار باشد و آمریکا بخواهد به عراق سلاح بدهد، این مسأله باعث تقویت ایران در عراق خواهد شد. این در حالی است که تنها چند روز پس از حادثه موصل ایران فوراً وارد عمل شد و زیربناهای امنیتی عراق را که خیلی سریع از هم فروپاشیده بودند، بازسازی کرد، کاری که اگر آمریکایی‌ها می‌خواستند انجام دهند، میلیاردها دلار مطالبه می‌کردند و سال‌ها طول می‌کشید تا آن را به سرانجام برسانند.

با این حال بسیاری از اعراب و غربی‌ها از این که ایران به طور کامل عراق را قبضه کند و دیگر جایی برای آنها باقی نماند، واهمه دارند.
یکی از مسئولان عراقی در این باره می‌گوید: «در دو هفته اول بعد از سقوط موصل، ایالات متحده آمریکا گیج شده بود و دائماً می‌پرسید چه باید بکند در حالی که قاسم سلیمانی فوراً به کمک عراق آمد.»

العرب در پایان نوشت: ایرانی‌ها قاسم سلیمانی فرمانده ارشد خود را چند روز بعد از بحران به بغداد فرستادند. سلیمانی خیلی زود به کردستان عراق رفت و با مسعود بارزانی رئیس اقلیم کردستان عراق دیدار کرد. بارزانی که پیش از این نسبت به نفوذ ایران گلایه داشت، با شور و شوق از حمایت تهران تقدیر کرد. متنی امین در این باره می‌گوید «بارزانی همیشه به ایالات متحده و غرب تمایل داشت اما وقتی که در ابتدای بحران دید که غرب پشت او را خالی کرده است، به طور طبیعی فوراً به ایران متمایل شد.»

منبع: دیپلماسی ایرانی

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 2
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • ۱۶:۱۴ - ۱۳۹۳/۰۸/۲۷
    0 0
    ای بترکید از حسد، با این اوصاف ،خودشما اگه جای عراق باشید در مقابل کسی که به یاریتان شتافته چه قضاوتی میکنید
  • ۱۶:۲۶ - ۱۳۹۳/۰۸/۲۷
    0 0
    بدبختای بی لیاقت حسود!

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس